keskiviikko 24. toukokuuta 2017

VEGAANINEN JÄÄTELÖ



vegaaninen jäätelö
HELPPO JA HURMAAVA VEGAANINEN JÄÄTELÖ





Vegaaninen jäätelö onnistuu helposti kotona.
Sen tekemiseen tarvitset vain kulhon ja haarukan sekä tietenkin itse jäätelöainekset.
Aikaa jäätelön tekemiseen menee viitisen minuuttia plus jäädytysaika n. 2-3 tuntia.

Lisättyä sokeria tai muita lisäaineita ei ole joten tämä on vieläpä terveellistäkin.
Proteiinien takia tätä voisi sanoa fitnessjäätelöksi :)

Proteiinit tulevat maapähkinävoista, suolapähkinöistä ja soijajugurtista.

Tämä versio on ananaspähkinäjäätelö mutta voit varioida käyttäen mitä tahansa hedelmiä ja marjoja.
Mansikoiden kanssa tulee ihanan kesäistä myös.


RESEPTI

2-4 henkilölle, riippuu millaisia jätskinaamoja on tätä vetelemässä 



- kookosmaitoa 1 purkki
- 2 banaania
- 1 purkki ananasmurskaa tai tuoretta ananasta
- n. 3dl alpron soijajugurttia makuna kookos
- maapähkinävoita
- suolapähkinöitä (maapähkinä)







vegaaninen jäätelö ainekset
KOOKOSSOIJAJUGURTTIA JA MAAPÄHKINÄVOITA






Tarkista kaupassa että kookosmaitopurkissa ei hölsky.
Tällöin siinä on tarpeeksi kiinteää valkoista kookosmaitomassaa ja vesi on erottuneena pohjalle.
Laita purkki mieluiten jo edeltävänä iltana jääkaappiin kylmettymään.

Kaavi säilykepurkista kookosmaidon kiinteä osa isoon kulhoon ja kaada vesi pois, säilytä vesi toki vaikka kaakaoon tai ruuanlaittoa varten mutta tähän jäätelöön sitä ei tarvita.
Kiinteää kookosmaitomassaa olisi hyvä olla vähintään 3dl, enempikään ei haittaa.

Soseuta banaanit haarukalla.

Valuta ananasmurskasta ylimääräinen neste pois tai jos käytät tuoretta ananasta niin murskaa tai pilko se haluamallasi tavalla.

Sekoita kulhossa maapähkinävoita lukuunottamatta kaikki ainekset haarukalla hyvin keskenään.
Voit toki sekoittaa ainekset myös tehosekoittimessa jos niin haluat.

Laita pakastimeen ja käy tunnin kuluttua sekoittamassa hyvin, kaikki jäätyneet osat reunoiltakin.

Toisen tunnin kuluttua sekoita taas hyvin ja siirrä annoskulhoihin.
Laita jokaiseen annokseen pikkulusikalla maapähkinävoinokareita ja upota ne jäätelöön.
Upota myös muutamia suolapähkinöitä jäätelön sekaan.

Laita takaisin pakastimeen ja anna olla puoli tuntia tai tunnin, riippuu pakastimen tehosta ja siitä kuinka jäistä haluat jäätelön olevan.
Jäätelön ei tarvitse olla umpijäässä.


Ja sitten vaan nauttimaan.
Jäätelö kannattaa syödä heti pakkasesta otettaessa ettei pääse liikaa sulamaan.


Suolainen ja makea vihkiytyvät tässä jäätelössä hurmaavaan liittoon keskenään :)



Vinkki!
Fodmap -version saat jos vaihdat kookossoijajugurtin kaurajugurttiin, tällöin suosittelen lisäämään jotain makeutusta kuten intiaanisokeria, riippuen halutusta makeudesta.




💙 Jos haluat uudet juttuni uunituoreina, käy tykkäämässä blogini FACEBOOK -sivusta tai
Follow my blog with Bloglovin 
tai seuraa Blogit.fi 



Herkullisia kesäpäiviä kaverit 😋


Jemina


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kysy tai kommentoi rohkeasti, katsotaan mitä asialle voi tehdä :)